Grote Arcana | Tarot

Grote Arcana

De grote arcana van tarot bestaat uit 22 symbool kaarten. Deze kaarten zijn allemaal uniek in uitleg en betekenis. Deze kaarten van de grote arcana zijn van belang tijdens een spirituele en esoterische reading of kaartlegging. Hoewel de kleine arcana ook als spel gebruikt kan worden, zonder spirituele waarden zijn de tarotkaarten uit de grote arcana alleen van belang tijdens voorspellingen of om dieper in de ziel of geest van een persoon te kijken. Alle tarotkaarten in de grote arcana zijn genummerd van 1 tot 22. De kaart Dwaas of Nar is uniek in deze omdat het zowel de tarotkaart nummer 22 heeft, maar ook de nul kaart wordt genoemd.

De grote arcana kaarten in een reading of kaartlegging uiten altijd de grotere dingen in het leven, terwijl de kleine arcana de dagelijkse perikelen uitbeeld. De grote arcana tarotkaarten vertellen over het karakter van een persoon en wat er diep in de geest en ziel speelt van de betrefde mensen. Ook grootse gebeurtenissen in iemands leven worden uitgebeeld door de kaarten van de grote arcana tarotdeck, omdat bijzondere en grote gebeurtenissen ook vaak de denkwijze en houding van een persoon aaantasten, zowel positief gezien als negatief. Dingen zoals trauma's, sterfgevallen zijn een stempel op je ziel, maar ook geboortes of ervaringen in de liefde. Dit alles zit in een mens verstopt en meestal weet diegenene zelf niet dat dat meespeelt in je huidige situaties. Daarbij helpt de grote arcana door het voor je neer te leggen en te laten zien wat je eigenlijk al wist maar niet op kan komen.

De grote arcana tarotkaarten kunnen mensen ook een beetje laten schrikken omdat het kaarten als de dood, de gehangene en de duivel bevat, deze kaarten heten misschien wel zo maar hebben een hele andere betekenis. Zo verteld de tarotkaart de dood vaak over een eind van een gebeurtenis zoals een werkproject of relatie. Het is meestal een positieve kaart want bij ieder einde is er ook weer een nieuw begin.

Tarotkaarten die behoren tot de grote arcana zijn onder andere: Keizerin, Matiging, Zon en Wereld

TarotUitleg Kaartlegging
TarotBewustzijn