Hofkaarten | Tarot

Hofkaarten

De hofkaarten in de tarot vertegenwoordigen leeftijden en fase, ook staan ze voor de kwaliteiten die we allemaal in ons hebben.

De hofkaarten schildknapen staat veelal voor de jeugdigheid en jonge personen. Dit betekent ook dat er een nieuwe ontdekkende fase in je leven is aangebroken, door de jeugdigheid van de schildknaap wordt je ook gewaarschuwd niet te roekeloos te zijn.

De hofkaarten Ridders zijn wat oudere verantwoordelijke en beschermende personen en kunnen erop wijzen dat er tot actie moet worden overgegaan. Je kunt met een gerust hart het avontuur aangaan, ook de combinatie in de kaarten speelt hier een grote rol.

De hofkaarten Koninginnen staan voor een volgroeide en verzorgende persoonlijkheid en laten je zien dat je verstandig en rechtschapen in het leven staat. Door de vrouwelijke kant van deze kaart staat ze ook voor een leergierig persoon. Ze bekijken het leven in alle fases en trekken daar hun conclusie uit. Ook staat de koningin voor zelfvertrouwen en eigenwaarde.

De hofkaarten Koningen staan voor een zekere machtsverhouding en zullen zich naar buiten toe als overheersend profileren, dit geld zowel voor man als vrouw. De koning laat zien dat hij heel zelfverzekerd is en zal ook respect naar anderen afdwingen. Dit is een kwaliteit die kenmerkend is voor deze kaart.

De vier kleuren van de hofkaarten staan ook in verbintenis met de vier elementen.
Pentakels hofkaarten staan voor de aarde.
Zwaarden hofkaarten staan voor lucht.
Staven hofkaarten staan voor vuur.
Bekers hofkaarten staan voor water.

Wat hebben de hofkaarten in je legging voor jou te betekenen? Als er hofkaarten naar voren komen in je legging heeft dat vaak een persoonsgerichte boodschap, uiteraard in combinatie met wie je bent en waar je staat. Even een voorbeeld: de tarotkaarten schildknaap staan voor een nieuw begin. Is de tarotkaart schildknaap het op gebied van zwaarden dan gaat het over werk, op gebied van pentakels over geld, op het gebied van bekers overwinning en op het gebied van staven over conflicten. Zo vertegenwoordigd elke kaart een boodschap. Elke legging zal je wat vertellen en je antwoorden kunnen geven op heel veel vlakken. Een legging met de tarotkaarten kan een leidraad geven om beslissingen te maken.

TarotKleine Arcana
TarotGetalkaarten